Hogyan frissítsek Internetről

Ez a lehetőség is az Ön munkájának megkönnyítésére, illetve gyorsítására lett kifejlesztve, ezért alapbeállítás szerint a következő teendője van:

Amikor kiadunk egy frissítést, a futó MEDITOR program bal felső sarkában megjelenik egy buborék, amiben tájékoztatjuk milyen frissítés érkezett (gyógyszer vagy verzióváltás), illetve azt hol érvényesítheti. Az utóbbi mindig ugyanaz, vagyis: Program > Rendszer > Szerviz > Frissítés Internetről. A varázsló végigvezeti a frissítésen, mely sikerességét egy zöld karika nyugtázza.

Amennyiben nem kívánja elvégezni a frissítéseket azonnal, ezt el is halaszthatja későbbre. Aggódnia nem kell, hogy elfelejti, hiszen a buborék 30 percenként ismételten megjelenik és ismételten figyelmezteti mindaddig amíg található új verzió az Interneten.

Szóljunk néhány szót az Internetes frissítés beállításairól is. Ezt a Program > Rendszer > Szerviz > Frissítés Internetről beállítások menüpontban találja. Az első lehetőséggel le tudja azt tiltani (nem ajánlott), a másodikkal csak értesítést küld a rendszer, de nem tölti le a fájlt (ez kis sávszélességü Internettel rendelkező helyeken javasolt), a harmadik funkció pedig a hálózatos munkaállomásokon figyelmeztető üzeneteit kapcsolja ki, illetve be.